ADD logo
Home
Historiek
Bestuur
Hoe lid worden
Wedstrijden
Clubrecords
Fotoalbum
Puntensysteem
Start 2 Run
Links
Contact
Vandersanden-Jackers1
Descarto
Vlaamse Atletiek Liga
PC Atletiek Limburg
Start-to-run
     Kernen:      ADD Tongeren      ADD Diepenbeek      ADD Runners Kortessem      ADD Kortessematletiek

data 7-8-9-10  juli 2011 Fisec spelen te Lissabon                      user  Herman Daenen

Kristen Raskin en Brett Jacobs behalen beiden zilver op FISEC spelen in Portugal
Op dag 1 van de FISEC spelen in Lissabon was het al meteen raak voor Kristen Raskin. Ze behaalde zilver met het 3 kg wegende tuig. De hamer landde na 42m73 mooi in de sector.
lissabon-kl
Na de zilveren medaille van vriendin Kristen, behaalde ook Brett op dag 3 het podium . In zijn hoofddiscipline hoogspringen behaalde hij een nieuw persoonlijk en clubrecord met 1m95.
De 2m00 begint erg kort in het vizier te geraken.
Vanuit België de welgemeende ADD-TAV felicitaties met deze 2 mooie zilveren medailles Voor Kristen komt daar nog eens boven op dat dit een buitenlandse topprestatie is, zodat ze bij de kampioenenviering van stad Tongeren nog meer  topfavoriet wordt
De uitslagen

 

data 8 juli 2011 Nieuw bestuur ADD  Genk                user  Herman Daenen

Vrijdagavond hield kern Genk zijn jaarlijkse algemene vergadering. Dit jaar was er maar één hoogtepunt : het collectief ontslag van Marc, Micha en Eliane die jarenlang de kar getrokken hebben. Joeri Deconinck volgt Marc op als voorzitter, andere bestuursleden zijn: Ann Martens, Franz de Raedemaeker en Betty Schreurs.
2011-Nieuw-bestuur-ADD-Genk1
Onmiddellijk na de vergadering werd door het nieuwe bestuur een datum afgesproken om de algemene werking van ADD Genk over te nemen. Het oude bestuur deed de belofte om de nieuwe mensen met raad en daad bij te staan.
De avond vond afgesloten met een heerlijke barbecue. Het ADD hoofdbestuur bedankt de oude bestuursleden en wenst de nieuwe veel geluk, plezier en werk toe.

 

data 26 juni 2011  Vlaams Kampioenschap Hamer  te Tienen     user  Herman Daenen

De Tongerse kern van ADD schitterde weer tijdens het Vlaams Kampioenschap hamerslingeren te Tienen. Niet minder dan 2 gouden en een bronzen medaille kwamen richting De Motten. 2011-VK-hamer-Tienen
De eerste die de wei in moest was Peumans Niels bij de cadetten. Hij had voor de aanvang ook de beste prestatie met 7 meter voorsprong. Met 3 worpen over de 48m was hij de te kloppen man. Zijn vierde landde tevens over de 50 metergrens. Trainer Danny had het nog voorspeld dat Niels vandaag de magische grens zou overschrijden. Het tweede goud was minder verwacht aangezien Kristen Raskin de tweede prestatie had na Sterckendries Vanessa. Kristen keek een beetje de kat uit de boom en slingerde haar derde poging op 42m28. Een prestatie die de ganse namiddag niet meer benaderd werd. Bij de scholieren moest Brent Abert de gekwetste Daenen Jurgen vervangen en hij deed dat met bravoure. Ondanks zijn vier nulworpen was zijn eerste worp de beste : 43m17.
Dit was weer een Tongerse hoogdag in de nu al gekende ADD hamerschool onder leiding van Danny Vanbrabant. Deze kneedt zijn atleten als brooddeeg naar de kampioenschappen. Dit belooft dan weer voor de Belgische kampioenschappen in september te Nijvel.

 

data 5 juni 2011  BVV masters heren te Oudenaarde                  user  Jonny Albert

De beker van Vlaanderen in een meeting (competitie) tussen clubs die zich in een bepaalde afdeling bevinden. ADD staat in landelijke 3.
In Oudenaarde werd gisteren gestreden voor twee stijgende plaatsen en twee dalende plaatsen.
Oudenaarde-masters-heren-kl
Het is niet altijd gemakkelijk om een ploeg voor de verschillende atletieknummers bij elkaar te krijgen.
Dan maar met 1 man minder maar wel op stap met een fijne gemengde groep van ervaren en onervaren atleten ten strijde trekken.
Van in de beginnen kwamen we in de rode lantaarnpositie te zitten.
Na elke afroepbeurt van de speaker was het bang afwachten of we enigszins een plaatsje waren opgeschoven.
Tot aan de laatste proef was het nog steeds niet duidelijk of we gingen zakken ????
Met alle koppen samen, werkte we vlug aan strategieën …. "we moeten voor die mannen met de geel bloesje blijven in de aflossingswedstrijd 4x400 m."
En ja het lukte met veel aanmoedigingen en doorzetting slaagde we in onze opzet.
We zakken niet…en dat heeft veel bloed en nog meer zweet gekost !
De prestaties hier nog eens op een rijtje :
100 m : afwezige atleet = 0 punten
400m : ERNA PHILIP  70.35  =1p
1500m : SCHELDEMAN STIJN  4'45.96 = 6p
3000m : NYS PATRICK  10'21.10  =7p
5000m : JORISSEN MARK  16'27.75  =7p
hoog : BLEUS JOHAN  1.48m  = 7p
verspringen : JACOBS HUMBERTO  4.24m  =1p
kogel : ALBERT JONNY  8.23m  =3p
speer : ALBERT JONNY  26.49m  =2p
discus: JACOBS HUMBERTO  24.31m  = 5p
4x 400m : Mark, Philip, Patrick, Stijn 4:25"  =2p

Uitslag BVV masters Heren

 

data  5 juni 2011  BVV masters dames te Lanaken                  user  Jonny Albert

Met een bang hart trokken onze Masters dames naar Lanaken voor hun Beker van Vlaanderen.
"Niet degraderen" was de boodschap!
Lanaken-masters-dames-kl
De voortekenen waren daarbij  niet zo gunstig: afzegging van Carmen Willems (blessure) en Indra Willems (andere verplichting) strooiden immers roet in het eten.
De vervangsters, zonder enige piste-ervaring, deden wat van hun verwacht werd. Gaan voor 1 puntje, en als 't kon iets meer. Inge Proesmans kon een ronde mee op de 3000 m, maar schakelde dan verstandig over op eigen tempo, en haalde waarvoor ze kwam : 2 punten, met een tijd van 15.06.44.
Kristel Schoofs vertrok iets te onstuimig op de 800 m, maar zag vlug in dat haar doel was om iemand achter zich te laten, ze slaagde daar dan ook in, tot ieders plezier. 3.24.37 was haar tijden  3 punten nog eens binnen.
Ilse Bruninx (jaja de mama van Elodie en Lisse)  knoopte terug aan met de competitie : discuswerpen (14m68) en speerwerpen (12m10) – telkens werden het 3 punten.
Onze spurtster Lieve Bergen deed haar best : starten uit stand en een 9e plaats in 17.71, goed voor 4 punten
En dan onze good old Marina Simenon, niet evident, zo'n 200m lopen tegen al dat jeugdige geweld, Met 33.09 zette ze de 10e tijd neer (weer 3 punten), en haalde knap een nieuw clubrecord binnen.
Betty Schreurs ondervond hoe zwaar zo'n kogel wel was – 5m84 was goed voor een 10e plaats en 3 punten.
Een aandachtige lezer zal opgemerkt hebben dat we niets anders haalden dan 2 – 3 en 4 punten, maar niet is minder waar.
Ons goudhaantje (hennetje eigenlijk) Luisa Frisina liet meer dan van zich spreken. Net als een volleerde verspringster nam ze van bij de eerste poging de leiding en lukte bij haar laatste poging een knappe 4m15, en tot ieders verwondering was dit een eerste plaats, goed voor 13 punten !  Het zand was nog niet van het clubtruitje afgeschud, of Luisa moest al aan de start staan van de 1500 m. Wat een wedstrijd : van start tot aankomst op kop, om te winnen in 5.06.94, ondanks onze vrees dat die profiterende Atla-atlete in de laatste rechte lijn er zou overgaan. Weer 13 punten binnen !
Onze rekening was dan vlug gemaakt vóór de laatste proef. We stonden gedeeld voorlaatste, dus maar één mogelijkheid tot redding. In de 4x100m aflossing ACP kloppen en ja hoor, dat lukte wonderwel, een knappe 7e plaats en 3 punten meer dan de rechtstreekse concurrent.
Redding was een feit, en de ontlading enorm.
Proficiat aan al de dames die het de moeite vonden een vrijde namiddag voor ADD op te offeren.
Bedankt aan jurylid Elly.

Uitslag BVV Dames

 

previous

next

 

Last update 21/11/2016 

Home

get_adobe_reader
E-mail @ ADD

 

GVSW-webdesign